Het Loetbos een sprookjesbos - Blog - Frans Batenburg Natuurfotografie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Het Loetbos een sprookjesbos

Gepubliceerd door Frans in Macro · 5/11/2015 21:42:00
Tags: MacroLoetbosPaddenstoelen
Niet ver van mijn huis ligt het Loetbos. Een rijk bos dat vele soorten paddenstoelen bezit. Het is gewoon  in vijf minuten op de fiets te bereiken om een paar uurtjes wat foto's te maken. Zeker nu de paddenstoelen er weer zijn, is het wel lekker om zo dicht bij huis aan de slag te kunnen gaan. Voor mij is dit toch wel het favoriete jaargetijde voor de macrofotografie. Gewoon in alle rust zoeken naar diverse vormen, kleuren en een mooi zacht licht. Je onderwerp blijft op zijn plaats, zodat je net zo lang kan schuiven en uitproberen totdat de foto naar je zin is. De laatste weken heb ik dan ook met enige regelmaat veel dingen uitgeprobeerd om meer sfeer in de foto's te krijgen. Daarbij heb ik vooral gezocht naar mooie achtergronden en verschil in scherpte en onscherpte. Dit was lastig en tijdrovend maar vooral leuk om te doen. Het resultaat was dan ook heel verrassend, zeker toen het lukte om scherpte en onscherpte in een beeld te vangen.  
14 Opmerkingen
1 2
Gonnie van de Schans
2015-11-06 20:55:58
Prachtige serie. Je hebt alles erin zitten wat foto's sfeervol maakt. Mooi die oranje guttatiedruppels in de laatste foto.
Anita
2015-11-06 17:53:03
Dag Frans, Complimenten voor deze práchtige foto's. Ik zie allerlei laagjes en kan zien dat dit niet makkelijk was. En alle composities zijn ook fijn om nasr te kijken. Het klopt! Dit zijn nou foto's die groot aan de muur ook blijven boeien omdat er zoveel aan te beleven is, met mooie stukjes erin waar je weer van alles in kunt zien. En van de paddenstoelen is die laatste wonderschoon. Als ik dit zie denk ik toch: ik moet beter mijn best doen... want zo wil ik ze ook! ;) Groet, Anita
Miepsan
2015-11-06 14:26:33
Super mooie en inspirerende foto's!
2015-11-06 09:18:45
eest even dit Frans wat heb je een mooie blog gemaakt,je mooie foto,s komen hier nog mooier tot hun recht en je hebt van het Loetbos werkelijk een sprookjesbos gemaakt.
1 2

Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu